När det gäller motorcykelsport finns det flera olika grenar man kan tävla i och i denna artikel kommer vi att presentera några av dessa.

Enduro

Enduro är en av de kanske vanligaste tävlingarna i Sverige, efter Speedway. I denna tävling kör motorcykelförare sina cyklar i hög fart genom en mycket svår bana i terrängen. Man kan antingen åka från en punkt till en annan, eller i flera varv på en bana. Oavsett tävlingsform är det dock så att föraren själv måste reparera och serva sin motorcykel under hela tävlingen. Om man inte kör på ett sätt så att krafterna sparas kan det med andra ord bli mycket jobbigt att orka meka.

Speedway

Speedway är troligen den allra vanligaste motorcykelsporten i Sverige. Den går ut på att förarna ska köra i flera varv, så kallade heat, på en oval bana. Matcherna består av två lag och varje lag har sju förare. I varje heat kör fyra personer, två från varje lag. Tävlingen består av 14 heat och en final. De tävlande samlar poäng i varje heat och det lag som i slutet av tävlingen har samlat flest poäng står som segrare. Spelarnas individuella poäng spelar dock mindre roll i sammanhanget.

Trial

Trial är en motorcykelgren som inte är fullt så vanlig i Sverige som den är i andra länder. I denna tävling går det ut på att man som förare ska ta sig runt en markerad bana. På banan finns det kluriga hinder som man måste ta sig över med motorcykeln för att kunna komma i mål. Man får inte välta, sätta ner en fot eller ta tag i hindret. Man får inte heller skippa hinder. Om detta sker kommer man automatiskt att få en prick. Den förare som klarar av banan med minst antal prickar, och med bäst tid kommer att vinna hela tävlingen.