Det där med saker inspirerade av motorcyklar, det har gått långt. I dag kan man finna nästan vad som helst som antingen har inspiration från en motorcykel, ser ut som en motorcykel eller som har motiv av just motorcyklar.

Visste du till exempel att du kan raka dig med en rakhyvel som inspirerats av en motorcykel? Så är faktiskt fallet. Rakhyveln passar både män och kvinnor lika bra och det är en perfekt present till den som redan har allt, men som verkligen älskar motorcyklar, eller till personen som behöver raka sig men som istället är i garaget och mekar. Nu kan rakningen äntligen bli lite roligare.

Hur kan en rakhyvel ha inspiration från en motorcykel?

Detta är troligen den allra första frågan man ställer sig men det är egentligen inte så komplicerat. Både när det gäller rörlighet och design har rakhyvlarna nämligen element som liknar en motorcykel. En motorcykel är lätt att svänga och den glider lätt mot underlaget, och så gör även rakhyveln. Detta tack vare att den har en kula under sig, istället för hjul. Rakhyvlarna är också mycket flexibla vilket gör att den både kan användas på kropp och huvud. När det gäller designen kan man tydligt se inspiration från motorcykelns delar som handtag, kedja, nav och liknande.

Man får inte heller missa att motorcykelinspirationen ofta följer med till de lådor rakhyvlarna levereras i. Det finns till exempel vissa lådor som har kraftfulla motorcyklar på sig, och så finns det askar som faktiskt ser ut som en riktig motorcykelhjälm. Precis som hjälmen skyddar huvudet, ger asken rakhyveln och tillhörande blad skydd, oavsett om de ligger hemma i skåpet eller om de ska följa med på den där efterlängtade motorcykelturen. Som syner är kopplingarna mellan rakhyvlarna och motorcyklar extremt tydliga och även den som inte är så insatt förstår snabbt vad det handlar om.