Det finns mycket som har tagit sin inspiration från just motorcyklar. Här i denna artikel kommer vi att ta upp just klockor.

Vad kan väl vara en bättre present till den motorcykelälskande klockbäraren än en klocka som just liknar en motorcykel, eller i alla fall till viss del har inspiration från en sådan? Trodde du inte att det fanns en sådan? Det finns faktiskt inte bara en klocka med motorcykelinspiration, utan det finns faktiskt flera! Många klockor har en motorcykel tryckt på urtavlan, andra har band som liknar lädret på en motorcykelsits och så finns det förstås klocktillverkare som har gått ett steg längre. De har nämligen noga granskat motorcykelns delar och infogat dem i klockan på ett helt fantastiskt sätt.

Hur går det till?

Exakt hur varje klocka är designad kan variera, men när man ser till tillverkarens Azimuths modell med inspiration från motorcykelns värld ser man ganska snabbt likheter mellan klockan och motorcykeln. Precis som att kedjan driver en motorcykels hjul, finns det också en kedja i klockan som driver visarna som sedan visar tiden. Denna kedja är inte på något sätt dold utan den finns där, mitt innanför glaset. Kedjan är en miniatyrversion av en sådan kedja som återfinns på riktiga motorcyklar, och en kunnig person kan lätt känna igen den där på urtavlan. Förutom kedjan finns också flera kuggade drev och olika länkar som ger känslan av motorcykelns inre. Man kan inte heller bortse från att urtavlan påminner en hel del om en motorcykels instrumentpanel med de rundade linjerna, siffrorna som liknar en hastighetsmätares i utformningen och den tydliga visningen av tiden. Dessutom stoltserar de två större naven i urtavlans mitt och kring dessa rör sig kedjan i takt med att tiden går. Detta är verkligen klockan för den som prioriterar motorcyklar framför allt, och som behöver hålla koll på tiden.