När man vinner en motorcykeltävling får man ofta ta emot priser av olika slag. Det brukar handla om blommor, pokaler och medaljer. När det gäller mindre tävlingar kan det istället handla om att man får en och annan ätbar vinst.

Om man vinner en motorcykeltävling kan man till exempel bli bjuden på champagne eller någon annan dryck. Det är standard att det ska vara en mousserande, alltså kolsyrad dryck och den skakas så att drycken sprutar ut över hela prispallen. Ofta blir det inte många deciliter av drycken som slutligen dricks upp. Som vinnare kan man dock ibland också få något annat ätbart. En chokladask är en relativt vanlig vinst, och de finns i flera olika prisklasser. Det finns också flera olika sorters choklad, till exempel vit choklad, mörk choklad, ljusa praliner, sjöfrukter och en hel del annat. Som vinnare kan det vara mycket trevligt att vinna en lite lyxigare ask.

Under senare tid har det också börjat delas ut olika matkassar eller liknande i vinst vid vissa motorcykeltävlingar. Ofta får både vinnare, tvåan och trean lite godsaker och innehållet kan variera ganska rejält. Om det finns något särskilt som är speciellt med orten där tävlingen hålls brukar detta ingå som standard. Om tävlingen hålls i Nässjö eller Vaggeryd är det inte helt ovanligt att de tävlande får lite olika korvar, och om det är en motorcykeltävling i Stockholm eller på annan ort får man något mer specifikt för just den platsen.

En god vinst kan innebära att den tävlande och människor runt omkring denne upptäcker ett helt nytt mathantverk, nya råvaror och mer lokalproducerad mat. Det är alltså inte bara att personen vinner något som räknas, utan vinsten som delas ut kan också ha stor betydelse för den ort där tävlingen hålls, eller rent av för hela landet om tävlingen är stor.